- Ивайловград.com
- 24rodopi.com
- BGtourism.eu
- галерия Родопи
- с.Черничево
- с.Мандрица
- Туризъм Кърджали
- Габрово
- Балчик
Кебап по Крумовградски
Необходими продукти:
900 г свинско месо филе
4-5 глави (300 г) кромид лук
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
1/4 ч.ч. (50 мл) бяло вино
1-2 бр. лютиви чушки
1 стрък чубрица
1 ч.ч. (200 г) гъби печурки
2-3 бр. (150 г) домати
5 бр. яйца
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на дребни късчета и се запържва леко в мазнината. След
това се прибавят последователно и се задушават лукът, нарязан на ситно,
гъбите, нарязани на ивички, доматите и чушките, нарязани на дребно,
виното и подправките. Сместа се посолява на вкус и се разпределя в
пръстени гювечета, които се слагат в силно сгорещена фурна. Към края на
печенето във всяко гювече се счупва от ниско по 1 яйце. Гювечетата се
захлупват и ястието се допича. Поднася се топло.