Кебап по Крумовградски

Необходими продукти:

900 г свинско месо филе

4-5 глави (300 г) кромид лук

1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло

1/4 ч.ч. (50 мл) бяло вино

1-2 бр. лютиви чушки

1 стрък чубрица

1 ч.ч. (200 г) гъби печурки

2-3 бр. (150 г) домати

5 бр. яйца

черен пипер

сол

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на дребни късчета и се запържва леко в мазнината. След това се прибавят последователно и се задушават лукът, нарязан на ситно, гъбите, нарязани на ивички, доматите и чушките, нарязани на дребно, виното и подправките. Сместа се посолява на вкус и се разпределя в пръстени гювечета, които се слагат в силно сгорещена фурна. Към края на печенето във всяко гювече се счупва от ниско по 1 яйце. Гювечетата се захлупват и ястието се допича. Поднася се топло.

Крумовград



Реклама
Къща за гости "ЕНИГМА"

кв.Изгрев ул.Синчец No-1

GSM : 0888 827 853
Тел : 03641 / 74-2
2

www.hotelenigma.free.bg


Семеен хотел "ВИА"

 ул.Съединение No-21

GSM : 0888 895 605
Тел : 03641 / 73-44

www.hotelvia.free.bg




Рекламирай Тук !




Информация или материали използвани от сайта www.krumovgrad.free.bg , може да става с изричното цитиране на източника според ЗАП .